Články

Rozšírené filtrovanie
Zoznam článkov
_DSC_4504.jpg

Florbalisti AS Trenčín prerušili negatívnu sériu štyroch prehier vysokou výhrou proti Spišskej Novej

Príchod Marcela Hossu ako novej posily priniesol florbalistom AS vietor do plachiet. Proti Spišskej Novej Vsi si Trenčania napravili chuť a v pohodovom tepme doviedli zápas do víťazného konca. V Stretnutí sa presadilo až 8 rôznych strelcov a využité boli všetky štyri presilové hry. Čerešničkou na torte boli dve chytené trestné strieľania v podaní Petra Melichera a prvý extraligový štart Marcela Hossu a juniora Jakuba Michalca.

_44954283_936988036494597_3587300459649433600_o.jpg

AS Trenčín natiahol sériu prehier na štyri, neuspel na pôde nováčika súťaže

Hráčov AS cestoval na šesťbodový zápas do Bratislavy, kde ho čakal debutant v extralige mužov, Snipers Bratislava, ktorý sa pred stretnutím nachádzal v tabuľke o bod pred ním. Snipers ukazuje v sezóne výbornú formu a dokázal potrápiť nejedného z favoritov. Súperi sa stretli aj v lete, keď v prípravnom zápase v Trenčíne sa zrodila najtesnejšia výhra AS.

_title00001.jpg

AS Trenčín zaznamenal tretiu prehru v rade a je mimo play-off pozícií

Po prehrách s prvým a tretím tímom z minulej sezóny čakal Trenčanov nedeľný zápas proti vicemajstrovi FK Florko Košice, ktorý zavŕšil šnúru troch zápasov počas ôsmich dní. AS Trenčín sa okrem iného chcel revanšovať Florku za vypadnutie vo štvrťfinále play-off uplynulej sezóny, keď sa v dramatickej sérii radovali Košičania po výhre 3:2 na zápasy. Vyrovnaný zápas sa očakával aj v nedeľu.

_DSC_8222.jpg

Po dvojzápase s prvým a druhým celkom extraligovej tabuľky sú florbalisti AS Trenčín bez bodu.

Počas minulého víkendu sa Trenčania stretli doma s rozbehnutou Záhorskou Bystricou, ktorá po dvoch tretinách zápasu vyhrávala už 2:6 a napriek záverečnému enormnému tlaku domácich zápas dotiahla do víťazného konca. Sviatočný zápas proti druhému celku extraligového pelotónu FbO Nižná sa niesol v znamení súbojov a bojovnosti oboch celkov. Napriek vyrovnanému skóre po dvoch tretinách to florbalisti AS opäť nedokázali dotiahnuť do víťazného konca a prehrali 7:5. V tabuľke extraligy mužov sa tak prepadli na ôsme miesto.

_Machararepre.jpg

Matúš Machara na hosťovanie do Tsunami Záhorská Bystrica.

Slovenský florbalový reprezentant Matúš Machara odchádza na hosťovanie do tímu majstrovského Tsunami Záhorská Bystrica. Opora Florbalového klubu AS Trenčín bude pôsobiť v Bratislave do skončenia decembrového svetového šampionátu v Prahe. Cieľom tejto zmeny je príprava na nadchádzajúce majstrovstvá sveta a súhra s reprezentačnými kolegami obliekajúcimi práve dres Tsunami.

_klapitova.jpg

Kvalifikácia na majstrovstvá sveta žien sa na konci januára 2019 odohrá v Trenčíne!

Po úspešnom usporiadaní Eurofloorballcupu v lete 2017 sa Slovenský zväz florbalu opäť po roku obrátil na Florbalový klub AS Trenčín so žiadosťou a participáciu pri organizovaní podujatia svetového formátu, akým kvalifikácia na majstrovstvá sveta žien určite je. Tento krát sa v Trenčíne stretne v dvoch skupinách až 9 reprezentačných tímov.

_42984864_924489617744439_7035112884174585856_o.jpg

Florbalisti AS Trenčín podľahli v dramatickom stretnutí ŠK LIDO Prírodovedec 4:3

Vo vyrovnanom úvode zápasu sa podarilo najskôr strelou z diaľky domácim vsietiť úvodný gól na 1:0, no boli to hostia z Trenčína ktorí tvorili hru a snažili sa udávať tempo zápasu. Tri vyrovnané formácie Trenčanov síce mali územnú prevahu, no už tradične zápasili s nízkou efektivitou v zakončení. Ujala sa až strela Kopeckého na konci prvej tretiny – 1:1.

_stopkaprestup.png

Matej Stopka prestupuje do Tatranu Střešovice!

Jeden z najlepších juniorov AS Trenčín minulej sezóny a reprezentant Matej Stopka prestupuje do najúspešnejšieho klubu v Českej Republike. Tatran Střešovice, vo florbalovom svete obrovský pojem a veľkoklub zlanáril čerstvo 17 ročného Mateja na prestup do svojich radov.

_DSC_2569.jpg

Florbalisti AS Trenčín zakončili sezónu na piatom mieste.

​Napriek predsezónnemu cieľu, ktorým bola účasť v semifinále a umiestenie v top 4 po základnej časti môžu byť zverenci hrajúceho trénera Juraja Matejku spokojní. Do kádra sa podarilo zapracovať viacero mladíkov, ktorí sú obrovským prísľubom do budúcnosti a šancu zahrať si v aspoň jednom extraligovom stretnutí dostalo až 27 hráčov! Široký a omladený káder tak má pred sebou svetlú budúcnosť.