Články

Rozšírené filtrovanie
Zoznam článkov
_novorocne-zapasy-cover.jpg

Muži po dvoch novoročných víťazstvách poľujú na tretiu priečku!

Víťazstvo v Dubnici 10:6 a domáca výhra s Lidom 7:4 znamenajú šesťbodový štart florbalistov AS do nového roku 2023 a boj o čelo súťaže je stále realitou. V ceste za vysneným tretím miestom po základnej časti bude stáť partii okolo nestarnúceho kapitána Juraja Matejku nevyspytateľné ATU Košice!

_juniori.jpg

DRUŽSTVO JUNIOROV FBK AS TRENČÍN PREŠLO ZA POL ROKA VÝRAZNOU ZMENOU

Začiatok roku 2023 ponúka priestor na zhodnotenie aktuálne prebiehajúcej sezóny extraligového družstva juniorov. Tabuľkové postavenie trenčianskeho AS je po odohratí 16 z 22 zápasov príjemným prekvapením, a preto sa poďme pozrieť bližšie na okolnosti, ktoré doviedli mladíkov na priebežné 2. miesto tabuľky.

_kuso-cover.jpg

Najlepší strelec AS Ondrej Kusenda: „Dôležitý je výber miesta a moment prekvapenia.“

Ondrej Kusenda dosahuje v tejto sezóne obdivu hodné štatistiky! Veď v jedenástich doterajších zápasoch dokázal streliť skvelých dvadsať gólov, čo je len o jeden gól menej ako najlepší strelec celej extraligy. Spolu s Jurajom Matejkom sa tak zaradil aj medzi desiatku najproduktívnejších hráčov ligy, pričom svoje konto doplnil doposiaľ aj o päť asistencií. S druhým najlepším extraligovým strelcom sme sa preto porozprávali o jeho recepte na góly.

_sps-as-cover.jpg

FBK AS Trenčín podporuje projekt florbalovej akadémie na Strednej športovej škole v Trenčíne

Florbalový klub AS Trenčín je už od počiatku realizácie projektu florbalovej akadémie hrdým partnerom Strednej športovej školy v Trenčíne. Okrem nášho trénera, Mgr. Lukáša Kuzla, ktorý v AS Trenčín pôsobí v pozícií hlavného trénera mladších žiakov a dorastencov, pôsobí na strednej škole v pozícii učiteľa odborných predmetov i tréner juniorov, Ing. Patrik Bulko, PhD. Okrem klubových trénerov sa v rámci pilotného projektu akadémie stali študentmi strednej školy i viacerí naši hráči !

_muzi-sa-pripravuju-na-niznu-cover.jpg

Extraligisti okupujú tretie miesto tabuľky a pripravujú sa na Nižnú

Desať zápasov z toho päť výhier, tri výhry v predĺžení respektíve na nájazdy a dve prehry. Taká je bilancia florbalistov AS Trenčín tesne pred polovičkou súťaže. My sme si pre vás v tomto článku preto pripravili krátke hodnotenie najskúsenejších hráčov.

_roman-fucik-cover.jpg

Nová posila v bránkovisku AS Roman Fučík: „Tréningy v Trenčíne majú drive, nasadenie, súťaživosť..."

Bývalý brankár Ostravského klubu FBC Letka, ktorý trénuje a spolupracuje s bývalým reprezentačným brankárom Lukášou Součkom či kondičným trénerom Radimom Poláškom sa florbalovo presunul do Trenčína, kde hľadá novú motiváciu a brankárske obrodenie. Pritom z doterajších troch odchytaných stretnutí, do ktorých Roman nastúpil sa Trenčania dvakrát radovali z víťazstva na nájazdy!

AS Trenčín florbal

Lukáš Oravec odkazuje po prestupe do Bulldogs Brno: „Bavte sa florbalom!“

Talentovaný univerzál a člen juniorského kádra AS Lukáš Oravec sa ešte počas leta rozhodol k veľkému životnému kroku, a to v sedemnástich rokoch zmeniť prostredie a krajinu a vybrať sa za florbalom do susednej Českej republiky. To, aké boli jeho začiatky v tíme Bulldogs, ako strávil letnú prípravu, ale aj o tom ako sa jeho medzinárodný prestup zrodil sa dočítate nižšie.

_juniori-vychod-1-cover.jpg

JUNIORI SA VRACAJÚ Z VÝCHODU SO 6 BODMI

Prvý, zároveň však i jediný výjazd našich juniorov na východ Slovenska počas tohto kalendárneho roku sa niesol v znamení zápasov proti tabuľkovo nižšie postaveným družstvám Prešova a Michaloviec. Mladíci z AS Trenčín vďaka kúsku šťastia, zároveň však spravodlivo, doviedli oba zápasy do úspešného konca.

_repre-cover.jpg

ŠPORTOVOU PRIORITOU KLUBU JE VÝCHOVA REPREZENTANTA

„Nie je nič viac ako reprezentácia“ ! Práve toto tvrdenie je jedným z najčastejšie sa opakujúcich hesiel mnohých športových klubov, rovnako tak i samotných športovcov. Obdobne to vidíme i my - florbalový klube AS Trenčín, kde vyvíjame maximálne úsilie pre výchovu reprezentanta v osobnostnej i športovej rovine !

_juniori-4-5-kolo-cover.png

JUNIORI SI Z CHUTI ZASTRIEĽALI, NO NEBOLO TO ÚPLNE BEZ NERVOV !

Dohrávka štvrtého, rovnako tak i dlhodobo plánované piate kolo juniorskej extraligy boli naplánované na druhý októbrový víkend. Trenčanov podľa papierových predpokladov čakali dva odlišné zápasy, a síce, proti tabuľkovo nižšie postavenému Lidu Bratislava, a zároveň, proti tabuľkovému susedovi z čela extraligy, FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina.